Збитки від агресії РФ на Донбасі становлять близько $50 млрд – Міноборони

Зруйнований міст черз річку Казенний Торець у Донецькій області Фото: Громадське радіо

Сума збитків через руйнування об’єктів інфраструктури на Донбасі в результаті агресії Росії становить близько 50 млрд. дол. США

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час 95-го семінару Парламентської асамблеї НАТО в рамках Ініціативи Роуза-Рота, який проходить в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агенцію УНІАН.

«На сході України зруйновані об’єкти енергетичної, транспортної, соціальної та інших інфраструктур. Люди залишилися без робочих місць. За попередніми розрахунками, загальна сума прямих збитків Україні становить близько 50 мільярдів доларів США», – сказав Руснак.

Він додав, що через ескалацію конфлікту на Донбасі значно погіршилася гуманітарна ситуація.

«Цивільне населення потребує першочергового вирішення питань водо-, світло- і газопостачання, санітарного забезпечення та сприяння в дотриманні гігієни, продовольчої безпеки та харчування, забезпечення тимчасовим житлом, організації розміщення та медичного обслуговування», – зазначив перший заступник міністра.

Він також поінформував, що з початку російської агресії в Україні загинуло понад 2,7 тис. українських військових і ще понад 10 тис. Отримали поранення.

Руснак зазначив, що на сьогодні обстановка в зоні проведення АТО залишається важкою, але контрольованою.

За його словами, з початку поточного року незаконні військові формування більш 10 тис. разів порушували режим припинення вогню, регулярно застосовуючи озброєння, яке повинно було бути відведено від лінії зіткнення.

З 3 по 5 липня в Києві проходить 95-й семінар Парламентської асамблеї НАТО в рамках Ініціативи Роуза-Рота. Він присвячений питанням безпеки і стабільності в Україні і Чорноморському регіоні.