Питання деокупації Криму і Донбасу мають розглядатись за єдиною формулою – Чубаров

Голова Меджлісу крымськотатарського народу Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров вважає, що питання деокупаціЇ Криму і Донбасу має розглядатися за єдиною формулою.

Про це Чубаров заявив у вівторок, 4 липня, виступаючи на 95-му семінарі Парламентської асамблеї НАТО в рамках Ініціативи Роуза-Рота, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агенцію Інтерфакс-Україна.

«Мені здається, що ми заходимо далі в глухий кут, коли або говоримо, або, не кажучи, думаємо про те, що є пріоритети і покроковість: спочатку Донбас, потім Крим. Мені здається, ми повинні переходити на єдину формулу для наших завдань. Ця формула повинна звучати так: відновлення територіальної цілісності Української держави в межах, визнаних міжнародним співтовариством, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. Саме така формула не дасть можливості Путіну надалі сподіватися на те, що Крим залишиться у складі РФ», – сказав голова Меджлісу.

Він також зазначив, що при розгляді різних варіантів повернення Криму під суверенітет України повинен бути чітко виділений кримськотатарський фактор.

«Є один аспект, який повинен бути покладений серед найголовніших чинників, елементів, мотивацій – це фактор кримськотатарського народу», – додав Чубаров.

Також він висловився за необхідність посилення санкцій проти Росії, як персональних, так і секторальних, оскільки нинішніх, на його думку, недостатньо для того, щоб змусити її повернутися до виконання норм міжнародного права.