Генасамблея ПАЧЕС не визнала мандат «депутата» Держдуми РФ, «обраного» в Криму

Генеральна асамблея Парламентської Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС, PABSEC) не визнала мандат «депутата» Держдуми РФ Павла Шперова, «обраного» в ході незаконних виборів, організованих Росією в окупованому Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голоа Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров, який бере участь у пленарному засіданні 49-ї сесії ГА ПАЧЕС, що проходить в Стамбулі, передає Центр журналістських розслідувань.

«При затвердженні мандатів нових членів в національних делегаціях за наполяганням української делегації в ПАЧЕС ганебно була провалена спроба керівництва Держдуми РФ протягнути якогось Шперова Павла, жителя Севастополя, незаконного оголошеного депутатом Держдуми за результатами незаконно організованих «виборів» на тимчасово окупованій території АРК і Севастополя», – написав Чубаров.

За його словами, переконливі аргументи українських парламентаріїв, озвучені ним і головою української делегації Людмилою Денисовою, були підтримані практично всіма національними делегаціями, за винятком Вірменії.

«Громадянину Шперову довелося покинути пленарне засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС», – додав Чубаров.


5 липня, в Стамбулі розпочала роботу 49-а сесія ГА ПАЧЕС, яка є органом міжпарламентського співробітництва в системі Чорноморського економічного співробітництва.

30 червня голова української делегації в ПАЧЕС Людмила Денисова закликала послів країн-членів організації та національні делегації не визнавати мандат «депутата» російської Держдуми Павла Шперова, «обраного» в Криму і, таким чином, не допустити легітимізації анексії українського півострова.

У листопаді 2016 року Євросоюз і США ввели санкції проти «депутатів» Держдуми РФ, «обраних» в окупованому Росією Криму 18 вересня 2016 року. Зокрема, в санкційні списки були додані «обрані» від Криму Руслан Бальбек, Костянтин Бахарєв, Андрій Козенко, Світлана Савченко і Павло Шпер, а також Дмитро Бєлік, який був «обраний» в Севастополі.

Ще два «депутата» Держдуми від Криму – колишній «прокурор Республіки Крим» Наталія Поклонська і колишній кримський «віце-прем’єр» Михайло Шеремет були включені в санкційні списки ЄС і США ще до свого «обрання».