Аксьонов анонсував кадрові зміни в «уряді» Криму

Сергій Аксенов Фото: ТАСС

Так званий «голова Криму» Сергій Аксьонов оголосив про кадрові зміни, які готуються в «уряді» окупованого Криму, і звільнення «голови адміністрації» Ялти.

Відповідні рішення будуть прийняті в п’ятницю, 7 липня, на засіданні так званої «Держради Криму» повідомив Аксьонов на своїй сторінці Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Зокрема, буде узгоджена відставка міністра курортів і туризму Сергія Стрельбицького. Я внесу подання до Держради на призначення на цю посаду Вадима Волченко (керівник регіонального представництва МІА «Россия сегодня» в Сімферополі – ред.). Також буде розглянуто питання про відставку заступника голови Ради міністрів Бориса Зіміна, який очолить ГУП РК «Чорноморнафтогаз». На місце Зіміна мною буде запропонована кандидатура голови адміністрації Судака Володимира Сєрова», – написав «голова Криму».

Він також заявив, що прийняв рішення про відставку «міністра палива і енергетики» Світлани Бородуліної і «міністра житлово-комунального господарства» Сергія Карпова. На ці «посади» планується призначити «заступника міністра палива і енергетики» Вадима Бєліка і «заступника голови адміністрації» Судака Марину Горбатюк.

«Кадрові зміни відбудуться не тільки на республіканському, а й на муніципальному рівні. Я доручив голові адміністрації Ялти Андрію Ростенко написати заяву про звільнення за власним бажанням. Найближчим часом пройде відкритий конкурс на заміщення посад голів адміністрацій Ялти і Судака», – додав Аксьонов.

Він також назвав плановане оновлення кадрів в Криму «природним і необхідним процесом, спрямованим на підвищення ефективності влади».

Сергій Стрельбицький був призначений «міністром курортів і туризму Криму» 5. червня 2015 року. До окупації півострова він був заступником міського голови Євпаторії, а потім очолював департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації.