Туреччина не дасть замовчувати тему Криму – глава парламенту

Голова парламенту Туреччини Ісмаїл Кахраман Фото: rada.gov.ua

Туреччина і надалі порушуватиме питання Криму, незаконно анексованого Росією, на міжнародному порядку денному і не дозволить замовчувати цю тему.

Про це в Стамбулі заявив голова Великих Національних зборів Туреччини Ісмаїл Кахраман під час передачі головування в Парламентській асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) голові Верховної Ради України Андрію Парубію, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу українського парламенту.

«Голова Великих Національних Зборів Туреччини Ісмаїл Кахраман заявив, що Туреччина висловлює підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Він поінформував голову Верховної Ради України, що Туреччина буде продовжувати піднімати питання Криму на міжнародному порядку денному і не дасть його замовчувати», – йдеться в повідомленні.

У свою чергу Парубій подякував Кахрамана за підтримку України, її суверенітету і територіальної цілісності.

«Окупацією Криму і частини території Донбасу Путін порушив всю систему міжнародного права і систему міжнародної безпеки, що склалася після Другої світової війни. Путіна можуть зупинити тільки санкції. І тому ми розраховуємо на підтримку наших турецьких партнерів, зокрема, і просимо їх посилити міжнародний тиск на російського агресора», – заявив спікер Верховної Ради.

Наступна, 50-а пленарна сесія ПАЧЕС відбудеться в Києві в листопаді 2017 року.

Як повідомлялося, 4 липня президент Туреччини Реджеп Ердоган на зустрічі з Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим заявив про незмінність позиції щодо невизнання Турецькою Республікою незаконної анексії Криму Росією.