Україна сподівається на допомогу ОБСЄ в пошуках журналіста Асєєва – Геращенко

Станіслав Асєєв (Васін) Фото: ZN.UA

Українська сторона вимагає від ОБСЄ звернутися публічно до представників ОРДО надати інформацію про місце знаходження журналіста Станіслава Асєєва, який 3 червня пропав безвісти в окупованому Донецьку.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Очевидно, що затримання журналіста, які у всіх країнах світу мають особливий імунітет, вимагає сьогодні подвійного уваги не тільки української влади, яка всюди кричить про цю історію, а й усього світу, і тому ми вимагаємо сьогодні також, щоб і ОБСЄ, і в тому числі координатори гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, зробили відповідні публічні заяви з вимогами до представників ОРДО, так званого, щоб вони надали повну інформацію про місце знаходження журналіста Асєєва», – сказала І.Геращенко в ефірі телеканалу «Інтер».

Вона нагадала, що українська сторона тричі ставила це питання в форматі мінської групи, а в перервах між засіданнями відсилала «відповідні листи в ОБСЄ з вимогою прояснити ситуацію щодо журналіста Станіслава Асєєва».

За словами І.Геращенко, представники ОРДО дали «цинічну відповідь, що вони не мають офіційної інформації, чи було його затримано, де він перебуває».

Нагадаємо, екс-нардеп Єгор Фірсов повідомив, що 3 червня в окупованому Донецьку пропав безвісти український журналіст і письменник Станіслав Асєєв (Васін), який публікувався в українських і закордонних ЗМІ.

Пізніше факт зникнення підтвердили в СБУ. Національна спілка журналістів України звернувся до представників міжнародних місій в Донецьку з проханням допомогти з’ясувати місцезнаходження Асєєва (Васіна).

Рада Європи взяла на контроль справу зникнення донецького журналіста Станіслава Асєєва (Васіна).

Радник глави СБУ Юрій тандем повідомив, що донецький журналіст Станіслав Асєєв (Васін) включений до списку українських заручників, захоплених бойовиками на окупованому Донбасі.