Затриманий на Донбасі росіянин визнав себе чинним контрактником Збройних сил РФ

Screenshot_144-730x380

Затриманий в зоні проведення антитерористичної операції громадянин Росії Віктор Агєєв підтвердив, що є чинним військовослужбовцем-контрактником Збройних сил РФ. На Донбас його відправили незабаром після підписання контракту.

“Я військовослужбовець. Частина 65246”, – повідомив Агєєв в інтерв’ю ТСН, опублікованому в неділю, 9 липня, передає Центр журналістських розслідувань.

Частина, в якій несе службу росіянин, розташована в Новочеркаську Ростовської області і є місцем дислокації полку зв’язку та навчального центру Повітряно-космічних сил РФ.

За словами Агєєва, про приїхав в Ростовську область в березні 2017 року, підписав контракт і через чотири дні був відправлений на Луганщину.

Віктор Агєєв

“Я не заглиблювався. Відправили і відправили. Гроші платять. Служба є служба”, – пояснив росіянин. У той же час, він заявив, що крім грошей в Україну його привело бажання “допомогти братньому народу”.

На окупованій території Агєєва платили 15 тисяч рублів на місяць. Крім того, в частині за ним зберігалася зарплата – 23 тисячі. Таким чином, щомісячний заробіток окупанта становив 38 тисяч рублів – близько 16 тисяч гривень.

Агєєв також стверджує, що разом з ним на територію України був переправлений тільки один росіянин – ліквідований під час бою з бійцями 93-ї бригади командир групи Олександр “Алекс” Щерба.

24 червня українські військові в зоні проведення АТО знешкодили диверсійно-розвідувальну групу окупантів. Чотирьох диверсантів затримали, ще двоє були знищені. Серед затриманих виявилися також громадяни РФ.

Пізніше стало відомо, що в полон до українських військових в Луганській області потрапив російський військовослужбовець Віктор Агєєв, який служив за контрактом.