Рада зняла недоторканність з депутата Розенблата, але не дозволила його арешт

Депутати Верховної Ради проголосували за притягнення до кримінальної відповідальності депутата Борислава Розенблата (БПП).

За притягнення до кримінальної відповідальності політика проголосували 296 депутатів, передає Центр журналістських розслідувань.

За дозвіл на затримання Розенблата проголосувало 183 депутатів, за дозвіл на арешт 181 депутатів, при мінімально необхідних 226.

Нагадаємо, 21 червня Генеральна прокуратура внесла до Верховної Ради п’ять подань про притягнення до відповідальності народних депутатів України. Спікер ВР Андрій Парубій направив їх до Регламентного комітету.

Уявлення стосуються депутатів: Євгена Дейдея (НФ); Олеся Довгого ( “Воля народу”); Андрія Лозового (РПЛ); Борислава Розенблата (БПП), і Максима Полякова (НФ).

Як повідомлялося, Рада відмовилася знімати недоторканність з Дейдея і Лозового, проте проголосувала за зняття недоторканності з Довгого.

Раніше, 19 червня детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції “Блоку Петра Порошенко” Борислава Розенблата при отриманні хабара. 200 тисяч доларів, за наявними даними, призначалися самому Розенблата і члену парламентської фракції “Народний фронт” Максиму Полякову.