Комітет захисту журналістів дав рекомендації з розслідування вбивства Шеремета

Новини

Міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) представив спеціальний звіт про вбивство журналіста Павла Шеремета. Комітет повідомив про відсутність конкретних результатів в даному розслідуванні і рекомендував Україні задіяти всі необхідні ресурси для встановлення організаторів цього злочину.

Відомствам, які займаються розслідуванням вбивства журналіста, Комітет рекомендував розглянути журналістську діяльність Шеремета в Україні як потенційний мотив вбивства, передає Центр журналістських розслідувань.

“Комітет захисту журналістів пропонує такі рекомендації. Президенту Порошенко задіяти достатні ресурси для залучення до відповідальності винних у вбивстві Павла Шеремета, зокрема організаторів цього злочину, розглянути можливість запрошення незалежних міжнародних слідчих з метою розслідування вбивства Павла Шеремета”, – йдеться в доповіді Комітету захисту журналістів (CPJ), оприлюдненому на прес-конференції в Києві в середу, 12 липня.

Крім того, в рекомендаціях підкреслюється необхідність перевірки невивчених версій і допитів свідків, які ще не спілкувалися зі слідчими.

Комітет також закликав міжнародне співтовариство сприяти в даному розслідуванні. Зокрема, уряд Росії і Білорусі – співпрацювати зі слідством і сприяти допуску українських слідчих до матеріалів, які мають відношення до цієї справи.

Нагадаємо, Міжнародний Комітет захисту журналістів готує доповідь про вбивство Шеремета. Делегація приїде до Києва з 10 липня по 12 липня в повному складі, йдеться в заяві комітету.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 в Києві в результаті вибуху авто, за кермом якого він перебував.

Вибух стався о 7:45 ранку на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка, навпроти ресторану McDonalds.

10 травня журналісти «Слідство. Інфо »презентували розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зокрема, у фільмі йдеться про те, що співробітник СБУ Устименко був у будинку Шеремета в ніч перед вбивством. Пізніше в СБУ заявили, що Устименко був звільнений в 2014 році.