СБУ підозрює начальника Яворівського полігону в роботі на російську розвідку

Новини

Служба безпеки України підозрює начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки в тому, що він виконував завдання співробітників Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Це випливає з визначення Шевченківського райсуду Києва від 21 червня, яким накладено арешт на ноутбук, мобільний телефон, три DVD-диска, планшет, флешку, уривок листа паперу з написами «quarto xmail.net» і «Затверджено наказом командира військової частини А4150 від 30.12 .2015 року №755 », передає Центр журналістських розслідувань.

Всі ці речі належать начальнику полігону, він добровільно передав їх співробітникам СБУ. У службі вважають, що він використовував їх для зв’язку з ГРУ РФ.

Відзначається, що кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). В СБУ вважають, що начальник полігону протягом 2015-2016 років здійснював дії, спрямовані на надання допомоги ГРУ РФ в проведенні підривної діяльності проти України. Він міг збирати і передавати відомості військового характеру про діяльність полігону, повідомив суду слідчий.