Верховна Рада схвалила затримання і арешт Добкіна

Депутати Верховної Ради проголосували за зняття депутатської недоторканності з члена парламентської фракції “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна, а також підтримали рішення про його затримання і арешт.

На підтримку про зняття з Добкіна недоторканності проголосували 288 парламентаріїв. За рішення про затримання депутата проголосували 250 народних обранців. За запобіжний захід у вигляді арешту – 242 депутати, передає Центр журналістських розслідувань.

Напередодні регламентний комітет ВРУ визнав законним і мотивованим подання генпрокурора на зняття депутатської недоторканності з члена парламентської фракції “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна

Подання на затримання і арешт екс-мера Харкова комітет не схвалив, визнавши їх законними, але “недостатньо мотивованими і обгрунтованими”.

Нагадаємо, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна. Його підозрюють у земельних махінацій, скоєних на посаді міського голови Харкова.

Прокуратура інкримінує Добкіну зловживання службовим становищем, вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, і шахрайство. Злочини є тяжкими і передбачають можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.

Сам Добкін впевнений, що Верховна Рада більшістю голосів проголосує за зняття з нього депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності. У той же час, депутат засумнівався в судову перспективу кримінальної справи, фігурантом якої він є, а також запевнив, що не збирається залишати країну.