СБУ закінчила перевірку своїх працівників і не знайшла виявлених журналістами фактів корупції – ЗМІ

СБУ закінчила перевірку працівників свого Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки за фактами, оприлюдненими в журналістському розслідуванні програми “Схеми”, і не встановила фактів незаконного збагачення.

Про це йдеться у відповіді начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Олександра Саппа на запит видання “Слово і Діло”, передає Центр журналістських розслідувань.

“Повідомляємо, що під час перевірки співробітників Служби безпеки України в даний час фактів, що свідчать про їх причетність до незаконного збагачення, не виявлено”, – йдеться в листі.

Перевірка була призначена 8 червня після виходу в ефір розслідування про люксових автомобілях співробітників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, вартість яких непорівнянна з їх заробітною платою.

За годину до виходу розслідування в ефір, СБУ загрожувала журналістам кримінальною відповідальністю в разі оприлюднення сюжету, пише видання.