МЗС України рекомендує відмовитися від поїздок до Єгипту

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту після нападу на туристів в Хургаді.

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає Центр журналістських розслідувань.

“У зв’язку з нападом на туристів у м.Хургада, а також враховуючи прийняття парламентом Арабської Республіки Єгипет 04.07.2017 року рішення про продовження на три місяці надзвичайного стану в країні, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути власні плани щодо відвідування Єгипту протягом дії в державі надзвичайного стану, і, по можливості, утриматися без крайньої необхідності від поїздок у цю країну, в тому числі з туристичною метою”, – зазначили у відомстві.

Згадані застереження викликані активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань.

Громадянам, які вже перебувають в Єгипті, рекомендують врахувати ризики перебування на території цієї держави і дотримуватись наступних порад:

– не рекомендують здійснювати поїздки і перебувати на півночі і в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини річки Ніл;

– проявляти пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни і дельти річки Ніл, туристичних місць в її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді і Затоки Сома), а також південній частині Синайського півострова ( курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

“У разі перебування у курортних місцях Єгипту, настійно рекомендуємо проявляти підвищену увагу та обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У разі гострої необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представників туроператора “, – повідомили в МЗС.

Також, у відомстві радять стежити за новинами у місцевих ЗМІ, а також повідомленнями на інформаційних ресурсах МЗС України та Посольства України в Єгипті.

Рекомендують бути особливо обачними під час святкування в Єгипті релігійних (у т. ч. християнських) свят, і, по можливості, не відвідувати релігійних святинь.

“Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях паспортні документи, засоби та речі, які знадобляться в разі термінового залишення місця проживання”, – додали в МЗС.

Нагадаємо, невідомий, озброєний ножем, напав на курортний комплекс в єгипетському курортному місті Хургада на сході країни. Мотиви злочинця з’ясовуються. Злочинець був затриманий і допитаний. Постраждалих від нападу туристів госпіталізували в місцеву лікарню.