Суд заарештував Добкіна

Печерський райсуд Києва обрав нардепу від Оппоблока Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави в сумі 50 млн. гривень.

Як зазначив Добкін після оголошення вироку в коментарі журналістам, суд дав йому 5 діб для можливості внести заставу, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на “Українську правду”.

“У разі її невнесення буде арешт … Звідки така сума застави – не зрозуміло. Грошей на заставу у мене немає, щоб їх зібрати, мені потрібно продавати будинок”, – зазначив він і додав, що з рішенням суду не згоден.

Раніше повідомлялося, що суд в Києві обирає запобіжний захід Михайлу Добкіну, прокуратура просить арешт із заставою в 150 млн грн. Сторона звинувачення обгрунтувала це клопотання побоюваннями, що депутат може впливати на хід розслідування.

14 липня Генпрокуратура вручила Михайлу Добкіну підозра за статтею шахрайства та службових перевищень, про це він повідомив журналістам після відвідування ГПУ.

13 липня Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання і арешт члена фракції “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна.

Днем раніше регламентний комітет схвалив зняття недоторканності з Добкіна, але вважав за “недостатньо мотивованими і обгрунтованими” уявлення на його затримання і арешт.

Прокуратура інкримінує Добкіну зловживання службовим становищем, вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, і шахрайство. Злочини є тяжкими і передбачають можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.