Командувач американського флоту висловив надію на спільну силу України і США

Виконуючи завдання разом, Україна і США стають тільки сильніше.

Про це заявив командувач 6 флоту США віце-адмірал Філіп Девідсон, передає Центр журналістських розслідувань.

“Пане генерале, я дуже вдячний, що ви приймаєте в Одесі наші два корабля. І для нас велика честь брати участь в таких масштабних навчаннях разом з іншими 16 країнами світу. Завдяки тому, що ми виконуємо наші завдання разом, ми стаємо тільки сильніше і так вигострюємо свою професійну майстерність”, – цитує українське оборонне відомство командувача 6 флоту США.

Міністр оборони України генерал Степан Полторак відвідав беруть участь в міжнародних морських навчаннях “Сі Бриз – 2017” флагман українських ВМС фрегат “Гетьман Сагайдачний”, есмінець і ракетний крейсер ВМС США, а також зустрівся з командувачем 6 флоту США віце-адміралом Філіпом Девідсоном.

“У рамках робочої поїздки в Одеську область перевірив хід проведення міжнародних навчань Sea Breeze-2017, відвідав фрегат” Гетьман Сагайдачний “ВМС України, есмінець ВМС США” Carney “і ракетний крейсер” HueCity”, які беруть участь в навчаннях. Під час спілкування з командувачем 6 флоту США віце-адміралом Філіпом Девідсоном обговорили перспективи майбутніх етапів навчань і питання вдосконалення професійної майстерності військовослужбовців під час виконання спільних завдань”, – написав Полторак у своїй сторінці в соцмережі.

Як повідомляється на сайті Міноборони України, командири кораблів ознайомили міністра оборони України з роботою центру управління та навігації. Зустріч же з Ф.Девідсоном відбулася на “HueCity”.

В ході візиту на фрегат “Гетьман Сагайдачний” Полторак відвідав особовий склад корабля і заслухав звіт про хід міжнародних морських військових навчань командувача українських ВМС віце-адмірала Ігоря Воронченко.

Також в рамках поїздки відбулася зустріч глави українського оборонного відомства з представниками Київської асоціації військових аташе, під час якої міністр поінформував представників іноземних держав про хід реформ, які тривають в Міноборони України.

“Окремі підрозділи ВМС України беруть активну участь у бойових діях на сході країни. Воїни демонструють великий професіоналізм і патріотизм в боротьбі за територіальну цілісність країни. Міжнародні навчання є для нас надзвичайно корисними, конструктивними. Я хочу подякувати іноземних колег за те, що вони разом з нами вдосконалюють військову майстерність і допомагають нашим воїнам придбати нові знання”, – сказав Полторак.

10 липня в Одесі стартували двотижневі Сі Бриз-2017. У маневрах візьмуть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, більш 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупної чисельністю понад 3 тисячі осіб.