Ватажок «ДНР» Захарченко заявив про створення «Малоросії»

Ватажок бойовиків так званої «ДНР» Олександр Захарченко заявив про створення нової держави «Малоросія» замість України. До «нової держави» увійдуть «ДНР», «ЛНР» та неназвані інші регіони України.

Про це Захарченко заявив журналістам у вівторок, 18 липня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс.

«Ми вважаємо, що держава Україна в тому вигляді, яким воно було, не підлягає відновленню. Ми, представники регіонів колишньої України, за винятком Криму, заявляємо про заснування нової держави, яке є наступником України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися «Малоросія», так як сама назва Україна дискредитувало себе», – сказав ватажок« ДНР ».

За його словами, столицею «Малоросії» стає Донецьк, а Київ залишиться історико-культурним центром без статусу столичного міста.

«Державним прапором «Малоросії» визнається прапор Богдана Хмельницького. Ми виходимо з того, що «Донецька Народна Республіка», поряд з «Луганською Народною Республікою», залишаються єдиними територіями України, не беручи до уваги Криму, на яких збереглася законна влада», – заявив Захарченко.

Він додав, що необхідно буде ввести в новій «країні» надзвичайний стан на три роки.

Захарченко також вважає, що влада України в Києві не легітимна і не здатна «зупинити війну». Він зазначив, що ситуація на Донбасі зайшла в глухий кут,оскільки зав’язався «такий вузол, який розрубати вже не можна».