Запущено портал моніторингу реалізації проектів відновлення об’єктів на Донбасі – Черниш

Донбас

В Україні запущено портал моніторингу реалізації інфраструктурних проектів на сході країни, який допоможе в координації допомоги, що надається міжнародними донорами для відновлення Донбасу.

Про це  міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш повідомив під час презентації геопорталу «Платформа даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту і переміщення в Східній Україні», передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Для чого цей портал потрібен всім? Для того, щоб скоординувати зусилля допомоги, щоб не дублювати, не робити зайві витрати, щоб ми могли більш ефективно використовувати ресурси фінансові, як і … людські ресурси, а також інш », – сказав Черниш.

Він зазначив, що місцеві органи самоврядування зможуть вносити в портал дані про потреби, що дозволить донорам розуміти, куди направляти допомогу, а пізніше мати можливість відзвітувати у використанні коштів.

«У цій системі ви можете побачити, хто виділяє кошти, хто їх витрачає, на якій території, в яких сферах і в яких обсягах», – сказав міністр.

За його словами, якщо система знайде підтримку, вона може бути використана не тільки для східних регіонів, а й для всієї України, а також в інших країнах.

Портал розробило міністерство спільно зі Світовим банком і Стокгольмським інститутом дослідження проблем миру. Він охоплює інформацію майже про 2 тис. гуманітарних проектів, проектів допомоги внутрішньо переміщеним особам і відновленню територій, які постраждали в результаті збройного конфлікту.

Портал систематизує інформацію з різних джерел, дозволяючи кожному моніторити хід реалізації інфраструктурних проектів, а також координувати дії державних органів влади та міжнародних партнерів.

Портал доступний за посиланням.