Пасажиропотік до Криму зменшується, окупанти штучно створюють черги на адмінкордоні – ДПСУ

Кількість громадян і транспортних засобів, які прямують на територію окупованого Криму, продовжує зменшуватися, однак російські служби штучно створюють черги на адмінкордоні перед своїми КПП демонстрації картинки про нібито збільшення кількості бажаючих відвідати півострів.

Як передає Центр журналістських розслідувань, про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

За даними прикордонників, за червень 2017 року адмінкордон в обох напрямках перетнули на 13% громадян менше ніж за аналогічний період минулого року, а транспортних засобів менше на 21%.

Аналогічна ситуація спостерігається і в липні, за два тижні якого потік громадян вже менше на 13%, а машин менше на 27% ніж за такий же період в 2016 році.

«Разом з тим, окупаційні служби продовжують штучно створювати черги перед контрольними пунктами. Через такі провокаційні дії громадяни змушені простоювати в очікуванні по декілька годин. Наразі окупаційні служби пропускають в середньому не більше 10 автівок за годину і активізують свою роботу лише під час перебування знімальних груп російських пропагандистських каналів», – зазначив в Держприкордонслужбі.

У п’ятницю, 21 липня, прикордонники зафіксували роботу трьох знімальних груп телеканалів окупантів, в тому числі і РТР, які працювали на автомобільному мосту, де візуалізація черги була найбільшою.

Як вказали у відомстві, станом на 11:00 21 червня в штучній черзі в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» стояло близько 85 автомобілів, перед КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка» черги відсутні.