МЗС України вимагає від Росії припинити збройні провокації на Донбасі

Новини

МЗС України висловило рішучий протест через активізацію агресивних дій Росії на Донбасі і інтенсивних атак з боку російських гібридних військ, а також закликав міжнародне співтовариство до чіткої реакції на посилення агресії.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, про це йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства у зв’язку з загостренням ситуації на сході України, опублікованому на сайті відомства.

«Вимагаємо від РФ негайно припинити збройні провокації, які збільшують кількість жертв і руйнування інфраструктури регіону, і почати сумлінно і в повній мірі виконувати свої зобов’язання по Мінським домовленостям. Очікуємо від міжнародної спільноти, в тому числі наших партнерів, які залучені в процес мирного врегулювання, чіткої реакції у відповідь на агресивні дії російських гібридних військ на Донбасі і посилення тиску на РФ з метою їх негайного припинення», – йдеться в документі.

У МЗС розцінили дії держави-агресора і підтримуваних нею бойовиків як свідомий зрив «хлібного перемир’я», яке, за домовленістю в рамках Тристоронньої контактної групи, мало тривати з 24 червня по 31 серпня.

«Тільки за три дні – 18-20 липня – Україна втратила 11 військовослужбовців, поранення отримали 15 військовослужбовців і двоє цивільних», – зазначили у відомстві.

МЗС констатує, що «діями своїх військових в зоні розпочатого Росією міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, а також провокаційними і агресивними заявами своїх маріонеткових структур Кремль свідомо підриває процес мирного врегулювання на основі Мінських домовленостей».