Екс-слідчому з особливо важливих справ ГПУ Сусу повідомили про підозру

Затриманому екс-заступнику начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальнику управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури повідомлено про підозру.

Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених частиною 3 і 4 статті 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також передбачених статтею 366-1 – декларування помилкової інформації, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро України.

Йдеться про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, заволодіння і розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно; подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом про запобігання корупції.

Зараз вирішується питання про надання клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Нагадаємо, напередодні детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно з представниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали в міжнародному аеропорту “Бориспіль” екс-співробітника Генпрокуратури Дмитра Суса.

За фактами можливих злочинних дій затриманого детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування в різних кримінальних процесах, починаючи з квітня 2016 року.

13 квітня поточного року Сус був звільнений з ГПУ.

У листопаді 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко виніс догану Сусу за те, що той не вказав в декларації елітний автомобіль Audi Q7.