«Укренерго» призупинило поставки електроенергії на неконтрольовані території Донецької області

З 26 липня 2017 року повністю припинені перетікання електроенергії на тимчасово неконтрольовані території Донецької області.

Про це повідомив глава НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук, передає Центр журналістських розслідувань.

“Територія ОРДЛО на сьогодні не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на контрольованій частини України”, – заявив він.

“Потреби окупованих територій в енергії покриваються за рахунок Старобешівської і Зуївської ТЕС, іншими виробниками на НКТ, а також поставками з Російської Федерації, що відбуваються по лініях, які виключені з переліку міждержавних, перетоки по ним не ведуться в загальному сальдо” Україна-Росія-Білорусь”, – написав Ковальчук.

У так званому “міністерстві вугілля та енергетики” терористичної організації “ДНР” заявили, що “самопроголошена республіка не залежить від України в питаннях електроенергії і припинення поставок електроенергії не позначиться на споживачах”.

Нагадаємо, продовження поставок на неконтрольовані території Донецької області погоджувалися з необхідністю завершення будівництва нової лінії електропередач до Авдіївці.

Пошкодження високовольтної лінії 110 кВ стався 11 березня в результаті бойових дій. Авдіївка (близько 22 тис. Жителів), Авдіївський коксохім і Донецька фільтрувальна станція залишилися без електрики.

Україна 25 квітня повністю припинила електропостачання окупованій бойовиками території Луганської області за тривалу несплату.