В прокуратуру АРК викликали двох кримських екс-депутатів, підозрюваних в державній зраді

В прокуратуру Автономної Республіки Крим викликають двох екс-депутатів з окупованого Криму Олексія Андрєєва і Казбека Кубалова за підозрою в державній зраді.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу відомства.

Повідомляється, що в рамках кримінальних проваджень щодо зазначених осіб зібрані необхідні докази для зміни раніше оголошеного підозри і складання обвинувальних актів.

«Пропонуємо підозрюваним Кубалову К.Т. і Андрєєву А.В. прибути разом зі своїми захисниками в прокуратуру Автономної Республіки Крим (г. Киев, ул. Ділова, 24, перший поверх) в період з 28.07.2017 по 31.07.2017 включно (з 9:00 до 18:00) для проведення процесуальних дій » , – сказано в повідомленні.

Реакції підозрюваних на виклик в прокуратуру АРК поки немає.

Олексій Андрєєв з 2006 по 2010 рік був депутатом міської ради Армянська, а з 2010-2014 років – депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим шостого скликання. Після анексії Криму Росією в листопаді 2016 року став депутатом підконтрольного Кремлю парламенту півострова.

Казбек Кубалов в 2010 році також був обраний депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим шостого скликання.

На сайті підконтрольної Кремлю адміністрації Джанкойського району Криму в липні 2017 року Казбек Кубалов згадується як керівник Роскошненского відділення ТОВ «Осавіахім».

У червні 2015 року прокуратура Автономної Республіки Крим на запит Центру журналістських розслідувань надала для опублікування список колишніх депутатів Верховної Ради Криму, які підозрюються в державній зраді і оголошені в розшук.