У зоні АТО загинув український боєць, ще один – поранений

Донбас

На Донбасі за минулу добу в зоні проведення Антитерористичної операції загинув український військовослужбовець, ще один боєць був поранений.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру штабу АТО.

«В результаті бойових дій один наш військовий загинув, ще один отримав поранення», – йдеться в повідомленні.

У штабі уточнили, що український боєць отримав смертельне кульове поранення в результаті обстрілу снайпером бойовиків українського опорного пункту в Новозванівці на Луганському напрямку.

Як вказується, за минулу добу ситуація в зоні АТО загострилася. Російсько-терористичні угруповання не тільки істотно активізували обстріл позицій сил АТО уздовж лінії розмежування, а й застосовували озброєння, заборонене мінських домовленостями.

У свою чергу українські військові оперативно і часто агресивно відповідали ворогові, змушуючи його припиняти провокації.

Також в штабі повідомили, що вранці в середу бандити влаштували вибухи інженерних боєприпасів поблизу населеного пункту Старомихайловка, щоб таким чином зімітувати обстріл з боку ВСУ. За оперативною інформацією, таким чином противник намагається дискредитувати українську армію напередодні чергового засідання тристоронньої контактної групи, яке незабаром пройде в Мінську.