Володимир Кличко заявив про завершення кар’єри в боксі

Життя

Знаменитий український боксер, 41-річний Володимир Кличко заявив про завершення своєї 27-річної боксерської кар’єри.

Про це він Кличко повідомив у відеозверненні, опублікованому на його офіційному каналі в Youtube, передає Центр журналістських розслідувань.

«У якийсь момент життя в силу різних обставин ми повинні або хочемо перемкнути нашу активність і підготуватися до наступної глави – до нових викликів, випробувань, з якими доведеться зіткнутися. Очевидно, я не виняток з правил і зараз прийшла моя черга зробити це. Я роблю це, так, з деяким хвилюванням, але я абсолютно готовий до нових випробувань. Я очікую і сподіваюся, що моя наступна кар’єра, яку я спланував і паралельно почав кілька років тому, стане хоча б такою ж успішною, як і попередня», – сказав Володимир Кличко.

У той же час він зазначив, що не збирається розлучатися зі своїми фанатами і запросив їх «продовжити цю нову і захоплюючу подорож разом зі мною і з брендом «Кличко».

Однак Кличко так і не сказав, про яку нову його кар’єру йдеться. При цьому в зверненні він повідомив, що, поки був боксером, створив свій бізнес і об’єкти інтелектуальної власності.

«Я допомагав нужденним, став мотиватором, отельєром, тренером, менеджером, промоутером, фінансистом», – вказав Кличко.

Про завершення боксерської кар’єри Володимира Кличка повідомив і його брат – мер Києва і також колишній боксер-професіонал Віталій Кличко. «Володя ухвалив рішення. Він перегортає сторінку. І пише нову історію», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

29 квітня 2017 року екс-володар титулів чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі за версіями IBF, IBO, WBO і WBA 41-річний Володимир Кличко поступився в титульному поєдинку за пояси за версіями WBA і IBO британцеві Ентоні Джошуа.

Тривалий час обговорювалося питання про можливість проведення матчу-реваншу Володимира Кличка з Ентоні Джошуа, проте тепер його не буде.

До свого бою з Джошуа Володимир Кличко виходив на ринг 28 листопада 2015 року, коли програв за очками в титульному поєдинку британцеві Тайсону Ф’юрі і втратив всі свої пояси. Після цього сторони кілька разів намагалися домовитися про реванш, але він так і не відбувся. У жовтні 2016 року Ф’юрі відмовився від своїх титулів.

Під час своєї професійної кар’єри Володимир Кличко провів 69 поєдинків, в яких здобув 64 перемоги, 54 з них – нокаутом. Він брав участь в 29 боях за титул чемпіона світу, що є рекордом в боксі в суперважкій вазі.