Групі Scooter за поїздку в окупований Крим пообіцяли «болючі наслідки»

Крим

Поїздка німецької групи Scooter в окупований Крим незаконна, вона загрожує музикантам «болючими наслідками».

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник, передає Центр журналістських розслідувань.

«Scooter вже незаконно в Криму, незважаючи на наші попередження! Шкода… Якщо включиться прокуратура України, то кримінальну справу буде мати для Ейч Пі Бакстера болючі наслідки», – написав дипломат.

Нагадаємо, в червні Андрій Мельник зустрічався в Гамбурзі з менеджером німецької групи Scooter, щоб відмовити музикантів від виступу в окупованому Криму.

Музиканти Scooter незаконно прибули в ніч на 4 серпня Крим, щоб виступити на музичному фестивалі «Золота Балка» ZBFest в Балаклаві, який пройде в перші вихідні серпня. Також заявлені «Ленінград», «Градуси» і Діма Білан.

Scooter вже потрапив в базу даних сайту «Миротворець».

«Завдяки їм всі четверо німецьких порушників ідентифіковані і занесені в «Чистилище» (розділ сайту ворогів України – ред.)», – йдеться в пості.

17 червня секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради України, народний депутат Іван Винник заявив, що німецькій групі Scooter заборонять в’їзд в Україну, якщо музиканти вирушать до Криму через Москву.

За плани виступити на фестивалі ZBFest в включеному Росією Севастополі німецький колектив Scooter різко розкритикувала депутат Європарламенту від «Зелених» Ребекка Хармс. На її думку, музиканти «стають на бік Путіна», виступаючи на включеному півострові.

Фронтмен Scooter Ейч Пі Бакстер заявив в коментарі інформагентству Dpa, що група бачить в участі у фестивалі «виключно музична подія».