Донич подав у відставку з поста ректора «Кримського федерального університету»

Крим

Ректор “Кримського федерального університету (КФУ)” ім. В.І. Вернадського Сергій Донич написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Про це повідомляє місцеве видання “Кримінформ” з посиланням на джерело в Міністерстві освіти і науки РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

“Дійсно, заява написана, наказ (про звільнення) готовий. Виконувати обов’язки ректора буде Фалалєєв Андрій Павлович”, – сказали в міністерстві.

Фалалєєв – доктор технічних наук, директор Санкт-Петербурзького інституту передових виробничих технологій “Політех”.

Нагадаємо, що після окупації півострова Кримський державний медичний університет ім. С. І. Георгієвського був включений до складу так званого «Кримського федерального університету», створеного за рішенням уряду Росії на базі семи вузів і семи наукових організацій анексованого Криму. Причому медвузів, який тепер називається «Медична академія імені С.І. Георгіївського », увійшов до складу КФУ в повному обсязі, а без науково-лікувальної бази.

Близько 400 іноземних студентів медуніверситету ім. С. І. Георгієвського перервали навчання і покинули вуз відразу після прийняття рішення про його включення до складу новоствореного федерального університету.

26 вересня 2016 року в Києві відбулося урочисте відкриття Таврійського національного університету ім. Вернадського, відродженого після анексії Криму Росією. За інформацією в.о. ректора ТНУ Володимира Казаріна, ТНУ успішно почав навчальний рік 2016-2017 і прийняв на навчання понад 700 студентів, які перевелися з півострова.

Як писав Центр журналістських розслідувань, Міністерство охорони здоров’я України відмовило у відновленні ліцензії Кримського державного медичного університету ім. С. І. Георгієвського, який хотіли перевести в Херсон, через “відсутність законодавчих механізмів відновлення ліцензії”.