Біля берегів Криму ФСБ затримала українця на надувному батуті

Крим

21 річний нічний охоронець з Херсонської області, заснувши на надувному батуті, був винесений вітром в море. Через три дні його виловили співробітники ФСБ РФ біля берегів окупованого Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу відомства.

Інцидент стався ще 5 серпня, проте відомо про нього стало тільки сьогодні.

Силовики отримали сигнал про людину, що терпить лихо в Каркинитском затоці Чорного моря, після чого сторожовий катер повідомив про виявлення громадянина України 1998 року народження в стані середньої тяжкості і кайрнем виснаженні.

«Чоловік розповів, що працює охоронцем в курортній зоні селища Лазурне Херсонської області. За три дні до прибуття в Крим він ночував на причалі, розташувавшись на надувному батуті. Прокинувшись, він виявив себе у відкритому морі, де провів майже три доби», – повідомили в ФСБ.

Окупанти також повідомляють, що потерпілого доставили на берег, до центральної лікарні смт Чорноморське.

Вирішується питання про відправку громадянина України на його батьківщину, його родичі вже сповіщені про те, що сталося.

Нагадаємо, що 21 липня неподалік мису Тарханкут був виявлений перевернений тримаран «Фортуна Х-44» і рятувальний пліт з громадянином України на борту. З’ясувалося, що виявлений захоплюється екстремальними видами спорту і здійснював морський перехід з України до Туреччини, але в результаті сильного хвилювання на морі і втрати орієнтації в просторі допустив перекидання судна. Після затримання окупантами, громадянин в установленому порядку відбув на територію України.