Всесвітній банк буде здійснювати закупівлі через ProZorro

Влада

Всесвітній банк планує закуповувати через ProZorro товари і послуги для своїх проектів в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, Всесвітній банк завершив оцінку функціонування електронної системи державних закупівель ProZorro в Україні.

“Метою цієї місії було перевірити, чи відповідає ProZorro вимогам Багатостороннього банку розвитку (MDB – Multilateral Development Bank) про проведення електронних державних закупівель з використанням механізмів електронних реверсивних аукціонів”, – повідомляє МЕРТ.

Згідно з повідомленням, в результаті проведення оцінки Всесвітній банк зробив позитивний висновок щодо використання ProZorro по методам закупівель “Закупівлі у вільній торгівлі” і “Національні конкурсні торги”.

“Результати цієї оцінки – основа для прийняття Світовим банком рішень по використанню системи для проведення закупівель, яка їм фінансуються. Оцінка підтвердила, що Всесвітній банк може використовувати ProZorro для проведення закупівель товарів, послуг і робіт в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Станом на травень 2017 року загальна економія по завершених закупівель, які здійснювалися через систему ProZorro, перевищила 16,7 млрд гривень.