Путін попросив Держдуму дозволити використовувати РФ ППО на кордонах Білорусі

Влада

Президент Володимир Путін вніс до Держдуми проект федерального закону, який дозволить РФ використовувати ППО на кордонах Білорусі – з Євросоюзом і Україною.

Проект був внесений в червег, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на сайт Держдуми.

Згідно з повідомленням, Путін просить Держдуму ратифікувати протокол “про внесення змін і доповнення до Угоди між Україною та Російською Федерацією і Республікою Білорусь про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі і створенні Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Російської Федерації і Республіки Білорусь від 3 лютого 2009 р”.

Протокол був підписаний 2 листопада 2016 року в місті Мінську.

“Його положеннями уточнюється понятійний апарат Угоди, а також вносяться зміни, що стосуються організаційно-штатної структури Збройних Сил Російської Федерації і порядку застосування зброї і бойової техніки черговими з протиповітряної оборони при спільному виконанні завдань бойового чергування”, – йдеться на сайті.

“Реалізація Протоколу дозволить підвищити надійність охорони зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі, сприятиме зміцненню безпеки двох держав і не потребуватиме додаткових асигнувань федерального бюджету”, – підкреслюється в повідомленні.

У квітні 2017 року начальник Головного штабу – перший заступник головкому Повітряно-космічних сил РФгенерал-лейтенант Павло Кураченко заявив, що Росія і Білорусь завершили формування об’єднаної системи ППО в Східно-Європейському регіоні колективної безпеки.

У липні 2017 року низка ЗМІ поширили фотографію військових РФ без розпізнавальних знаків зі зброєю в громадському транспорті Білорусі, які почали прибувати для участі в осінніх навчаннях “Захід-2017”.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року, в дні окупації Криму російськими військовими без розпізнавальних знаків, Рада Федерації РФ задовольнив прохання президента Володимира Путіна про введення військ на територію України.