У Сімферополі поліція затримала активістів, які проводили пікети на підтримку Сервера Караметова

Крим

В окупованому Криму в Сімферополі пройшли одиночні пікети на підтримку 76-річного активіста Сервера Караметова, якого «суд» покарав 10-денним адмінарештом і штрафом за те, що він вийшов з одиночним пікетом на підтримку заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза. Всіх пікетників вже затримали російські силовики.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, передає Центр журналістських розслідувань.

«Замість одного заарештованого Сервер-аг’а Караметова на пікети вийшли інші люди похилого віку!», – написав Смедляєв.

«У Сімферополі четверо літніх чоловіків вийшли на одиночний пікет на підтримку арештованого Сервера Картаметова», – повідомляє в Facebook громадська ініціатива КримSOS.

Пікети проходили, зокрема, біля будівель «Держради Криму», «кримського уряду», «Верховного суду Криму», «міськадміністрації Сімферополя» і «МВС Криму». Люди похилого віку, які їх проводили, тримали такий же плакат, з якими 8 серпня вийшов на пікет Сервер Караметов з написом: «Путін, наші діти не терористи».

Як повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов, літнього пікетники, який стояв біля «МВС» затримали поліцейські.

Крім того, був затриманий пікетник біля будівлі «Радміну Криму», повідомляє в Facebook ініціатива Кримська солідарність.

За інформацією активістки Ельвіни Семедляевой, поліція затримала вже трьох пікетувальників. «У Сімферополі трьох старих вийшли з одиночним пікетом, затримали і відвезли у відділення поліції», – написала вона в Facebook.

Фото: Facebook Эльвина Семедляева

В свою чергу, як повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв, поліцейськи затримали всіх пікетників, які вийшли підтримати Сервера Караметова. Він також оприлюднив їх імена.

«У відділення поліції Желєзнодорожний (район – ред.) доставили: 1. Давлатов Ярікул Теміровіч; 2. Дьячков Олександр Вікторович; 3. Сейтумеров Сейтумер Шукріевіч; 4. Тейфук Селім Рішатовіч. Намагаються опитати і сфотографувати», – написав він на своїй сторінці Facebook.

За інформацією Заїра Смедляєва, також поліцейськими були затримані: Осман Аблаєв, Решат Емірусеїнов, Сінавер Німетіллаев і правозахисниця Ліля Гемеджі.

Як повідомлялось, в Криму «суд» окупантів засудив до 10 діб арешту і 10 тисячам рублів штрафу 76-річного активіста Сервера Караметова, який 8 серпня вийшов на одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза.