Захист Умерова вимагатиме проведення нової лінгвістичної експертизи – Фейгін

Крим

Захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого в окупованому Криму судять за звинуваченням у закликах «до порушення територіальної цілісності РФ», має намір вимагати проведення нової судової лінгвістичної експертизи по його справі.

Про це в середу після засідання «Сімферпольского районного суду» повідомив адвокат Марк Фейгін у відеокоментарі, опублікованому в Facebook дочкою заступника голови Меджлісу Айше Умеровою, передає Центр журналістських розслідувань.

«Будемо наполягати на винесенні судом постанови про проведення нової судової лінгвістичної експертизи, яку повинні будуть зробити в сторонній установі. Не в ФСБ і в його відомстві, а в якійсь науковій установі, допущеної до проведення судових експертиз, або на території Криму, або за його межами», – сказав Фейгін.

Він також назвав сьогоднішнє судове засідання «одним з найважливіших днів у судовому процесі», оскільки «суд» долучив до матеріалів кримінальної справи рецензію на лінгвістичну експертизу ФСБ, підготовлену в російській «Гільдії лінгвістів».

У цій рецензії повідомляється, що експерт ФСБ Іванова при виробництві лінгвістичної експертизи висловлювань Умерова «грубо порушила принцип повноти експертного дослідження».

При цьому «прокурор» виступив проти залучення рецензії до справи, однак «суддя» Андрій Кулішов ухвалив долучити її до матеріалів кримінальної справи.

Наступне судове засідання у «справі Умерова» відбудеться 30 серпня о 14.30.