Україна першою приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарних власників – Гройсман

Влада

Україна стала першою країною в світі, яка приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарних власників – ініціативи міжнародної неурядової організації Transparency International щодо сприяння прозорості та запобігання корупції. Тепер дані про власників українських компаній знаходяться у відкритому доступі.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Центр журналістських розслідувань.

«Гарна новина. Україна відкрила дані про бенефіціарів компаній та стала першою країною у світі, яка приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарних власників – ініціативи Transparency International щодо сприяння прозорості й запобігання корупції», – написав Гройсман.

Він зазначив, що завдяки спільній роботі Державного агентства з питань електронного урядування та Міністерства юстиції інформацію про бенефіціарів усіх українських компаній опублікована на Єдиному державному порталі відкритих даних: goo.gl/ktSiik

«Відкриті дані – це основа побудови прозорої та ефективної держави, а також – потужне джерело розвитку комерційних і громадських проектів», – додав прем’єр.

За його словами, тепер ЗМІ і громадськість можуть вільно використовувати і аналізувати ці відкриті дані для публічного контролю, а IT-бізнес – для створення нових інтернет-сервісів і проектів, які збагачуватимуть економіку і стануть у нагоді своїм користувачам.

Фото: Facebook Volodymyr Groysman