У Криму знищать кримськотатарські підручники з українською символікою – Барієв

Крим

«Влада» окупованого Росією Криму дала розпорядження знищити видані в Україні кримськотатарські підручники через зображену в них українську символіку.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник громадської організації «Кримськотатарський ресурсний центр», правозахисник Ескендер Барієв, передає Центр журналістських розслідувань.

«За наявною інформацією від достовірного джерела, дані книги: Къырымтатар тили, 1сыныф ичюн дерслик (підручник для 1-го класу, Кримськотатарська мова) – 113 примірників, Праці НДЦ КІПУ – 235 примірників, Музика – 1-3 сыныфлар ичюн дерслик (підручник для 1-3 класів, Музика) – 660 примірників, окупаційна влада прийняла рішення утилізувати в макулатуру. Підстави: У книгах зустрічається українська символіка», – написав Барієв.

Нагадаємо, 18 липня 2017 року Ескендер Барієв заявив в ефірі програми «Питання національної безпеки» (телепроект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), що Україна зобов’язана розслідувати всі злочини, вчинені представниками Росії та колаборантами на території окупованого Криму. Це допоможе отримати вагомі  докази і зупинити подальші злочини проти  українських громадян і корінного народу півострова.