Херсонську ТЕЦ може купити американська енергетична компанія «GESS» – ФДМУ

Влада

Американська енергетична компанія «GESS Ukraine» розглядає можливість приватизації Херсонської ТЕЦ, на конкурсі що має відбутись у жовтні 2017 року.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби Фонду державного майна України (ФДМУ).

Як зазначається, заступник голови ФДМУ Юрій Нікітін зустрівся з представниками компанії «GESS Ukraine», які висловили зацікавленість в придбанні Херсонської ТЕЦ.

На зустрічі обговорювалися питання умов продажу, ціни і можливості реструктуризації боргів ТЕЦ, які становлять майже 4 млн. дол.

«Після трьох невдалих спроб у попередні роки ми хочемо знову виставити ТЕЦ на продаж. Підготували умови, які має розглянути робоча група з опрацювання питань приватизації при уряді, а далі затвердити уряд», – сказав Нікітін.

За його словами, Фонд держмайна докладе максимум зусиль, щоб провести прозору приватизацію ТЕЦ, і готовий розглядати будь-які прийнятні пропозиції з цього питання. Зокрема, Херсонська ТЕЦ може бути залучена до проекту розвитку альтернативної енергетики, ідея якого зараз активно поширюється в Україні.

«Оголошення конкурсу попередньо заплановано на жовтень цього року», – додав Нікітін.

У свою чергу представник «GESS Ukraine» Шон Едвард Лі заявив, що «компанія хоче зробити такий приватизаційний проект, щоб жоден з його учасників, в тому числі сама ТЕЦ, споживачі, не втрачав, а навпаки – отримував».

Він також зазначив, що «GESS Ukraine» вже реалізує три бізнес-проекти в Херсонській області.