У Криму від удару блискавки загинув радник голови МОЗ РФ

Крим

В окупованому Криму від удару блискавки під час грози загинув радник міністра охорони здоров’я Росії Ігор Ланськой, який перебував на півострові на відпочинку.

Ланської загинув 18 серпня, повідомляється на сайті МОЗ РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Міністерство охорони здоров’я Російської Федерації з великим сумом повідомляє, що вчора (18 серпня – ред.) трагічно пішов з життя радник Міністра Ігор Львович Ланськой», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, кримський підрозділ російського видання «Комсомольська правда» в суботу, 20 серпня, повідомив, що Ланськой загинув в Судаку на території Генуезької фортеці, де проходив лицарський фестиваль «Генуезький шолом».

Під час грози у Ланского, який знаходився біля Дівочої вежі, задзвонив мобільний телефон, він вирішив відповісти, і в цей момент в нього вдарила блискавка.

Ланськой загинув на місці. Лікарі швидкої допомоги, викликане на місце події, лише констатували його смерть.

Як повідомлялось, в ніч з 18 на 19 серпня в Криму потужний селевий потік,  викликаний сильною зливою, зніс 15 автомобілів на автотрасі «Грушівка-Судак». Також були затоплені довколишні домоволодіння. Люди не постраждали. Підтоплення зафіксовані в кількох містах півострова, включаючи Судак та Алушту.