Кримчанам видаватимуть візи США в Києві

Влада

Жителі окупованого Криму повинні звертатися за американською візою до Києва.

Про це повідомили в прес-службі посольства США в Росії агентству УНІАН, передає Центр журналістських розслідувань.

«Крим відноситься до консульського округу посольства США в Києві. Всі заявники, які постійно проживають в Криму і звертаються за імміграційними візами і візами К (нареченої/нареченого), повинні звертатися за візами до Києва, незалежно від свого громадянства», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що консульські збори, сплачені в Україні, не можуть бути використані при зверненні за візою в посольстві/консульствах США в Росії, а консульські збори, сплачені в Росії, не можуть бути використані при зверненні за візою в посольстві США в Києві.

Посольство США 22 серпня оголосило про призупинення видачі неімміграційних віз по всій Росії з 23 серпня 2017 року. Такі заходи в дипмісії пояснили обмеженням чисельності співробітників посольства США на території Росії.

В кінці липня 2017 року прес-аташе посольства США в Росії Марія Олсон попереджала, що скорочення штату американських дипломатів в Росії може позначитися на оперативності консульської діяльності і видачі американських віз росіянам.

У МЗС Росії заявили, що до 1 вересня Вашингтон повинен скоротити кількість дипломатів до 455. Російський президент Володимир Путін заявив, що Росію повинні покинути 755 дипломатів США.