Слідчі відпрацьовують різні версії вибуху на Грушевського в Києві

Влада

Слідче управління главку Нацполіціі в Києві відпрацьовує кілька версій вибуху, що стався 24 серпня на вулиці Грушевського біля будівлі Кабміну, в результаті якого постраждало троє людей. Серед них – замах на життя військовослужбовця, а також вчинення злочину з хуліганських спонукань.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби прокуратури столиці України.

Як зазначається, за фактом цього злочину були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч.2 ст.15 п.5 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство небезпечним для життя багатьох осіб способом).

«Органом попереднього розслідування в даний час відпрацьовується кілька версій скоєння злочину, серед яких замах на життя військовослужбовця через професійну діяльність, а також вчинення злочину з хуліганських спонукань», – зазначили у відомстві.

Оперативними підрозділами в рамках кримінального провадження встановлюються свідки та очевидці події, досліджуються записи з камер відеоспостереження, розташованих на прилеглій до місця злочину території.

До розслідування також залучені співробітники СБУ.

Як повідомлялося, 24 серпня в Києві на вул.Грушевського стався вибух, в результаті якого постраждали три людини. Як стало відомо, жертвами вибуху виявилися родичі Героя України, командира роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України капітана Валерія Чібінеева.