Громадянин Узбекистану за хабар намагався виїхати з Криму на материкову Україну

Крим

На адмінкордоні з окупованим Кримом громадянин Узбекистану намагався підкупити прикордонників, щоб виїхати з території півострова на материкову частину України. Іноземцю, який незаконно потрапив до Криму через закритий українською владою пункт пропуску, на 3 роки заборонений в’їзд в Україну.

Про це кореспонденту Центру журналістських розслідувань повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

«Вчора з території Криму на КПВВ «Каланчак» прибув 46-річний громадянин Узбекистану. Під час перевірки документів прикордонники з’ясували, що іноземець не має спеціального дозволу і потрапив на територію анексованого Криму незаконно. На знак подяки за пропуск його на материкову частину України, суб’єкт обіцяв військовослужбовцям хабар в розмірі 2000 рублів», – розповів Шевцов.

Фото: прес-служба Херсонського прикордонного загону

Прикордонники відмовилися від хабара і повідомили співробітникам Національної поліції про спробу скоєння іноземцем правопорушення, передбаченого статтею 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

В результаті громадянину Узбекистану заборонили в’їзд на територію України терміном на 3 роки.