Біля Кабміну активісти проведуть акцію про проблеми вимушених переселенців

Життя

У Києві біля будівлі Кабміну України 6 вересня активісти проведуть акцію «Снігова куля проблем переселенців. Четвертий рік без відлиги», в ході якої вимушені переселенці зможуть отримати юридичні консультації та висловити свою думку про те, як уряд вирішує їхні проблеми.

Ініціаторами акції виступили організації, які надають допомогу переселенцям, КримSOS, ВостокSOS, ДонбассSOS, Благодійний фонд «Право на Захист», Громадський холдинг «Група впливу», повідомляють її організатори на своїй сторінці Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, акція пройде під відкритим небом у форматі надання юридичних консультацій внутрішньо переміщеним особам.

«На четвертому році конфлікту держава, замість піклування про своїх громадян і пошуку антикризових рішень, тільки загострює ситуацію у правозахисному полі. Підтвердженням такої позиції є проблеми переселенців із нарахуванням та поновленням пенсій та соціальних виплат; отриманням паспортних послуг; працевлаштуванням та житлозабезпеченням ВПО; свободою пересування (адміністративна межа з Кримом та лінія розмежування на Сході України) тощо, які нарощуються одна на одну наче снігова куля», – йдеться в повідомленні.

Організатори зазначають, що мета заходу – донесення до уряду України меседжу про те, що вимушені переселенці все ще продовжують стикатися у повсякденному житті зі значними перешкодами за новим місцем проживання і вимагають якісного забезпечення своїх прав і інтересів без допущення будь дискримінаційних практик.

«Якщо Ви переїхали з окупованого Криму або тимчасово непідконтрольної території Донбасу, у Вас є питання або проблема юридичного характеру та необхідна консультація для її вирішення, чекаємо на Вас», – звернулися до переселенців організатори.

Акція пройде 6 вересня з 10:00 до 12:00 на площі перед Кабміном на вул.Грушевського, 12/2.

За інформацією Міністерства соціальної політики України, за станом на 28 серпня 2017 року, на обліку стоять 1 586 135 внутрішньо переміщених осіб, або 1 276 900 сімей з окупованого Криму і непідконтрольних Україні територій Донбасу.