Нацрада винесла попередження 4 телеканалам медіагрупи «Інтер»

Новини
Фото: lifedon.com.ua

Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланових перевірок винесла попередження 4 телеканалам медіагрупи «Інтер» за порушення вимог законодавства щодо частки передач українського та іноземного виробництва.

Йдеться про телеканали Інтер, НТН, Піксель TV і Enter-фільм, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби Нацради.

«Моніторингами телеканалів у лютому – березні цього року зафіксовано порушення частини четвертої статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки у проміжку часу між 07:00 та 23:00 не було дотримано пропорцій між українськими та іноземними передачами», – зазначили у відомстві.

Як вказується, відповідно до закону передачі європейського виробництва, а також США і Канади повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення, в тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення – передачі українського виробництва.

Однак, відзначили в Нацраді, в ефірі телеканалу Інтер частка передач європейського виробництва, а також США і Канади становила 57% загального тижневого обсягу мовлення. В ефірі НТН вона становила 56,8%, а частка передач українського виробництва – 32% загального тижневого обсягу мовлення.

Відповідно частки передач європейського і українського виробництва телеканалу Піксель TV становили 66,4% і 24,7%, а телеканалу Enter-фільм – 37% і 22% загального тижневого обсягу мовлення.

Крім того, представник ліцензіатів при проведенні перевірок відмовив у наданні сітки мовлення та державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів, що є порушенням Інструкції про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та про порушення законодавства про рекламу.

У зв’язку з цим Нацрада зобов’язала компанії протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

«Інтер Медіа Груп» – одна з найбільших українських медіагруп, в яку входять телеканали Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм і Інтер +.