Українські морпіхи беруть участь в багатонаціональний навчаннях «Agile spirit – 2017»

Новини
Фото: Facebook 36 окрема бригада морської піхоти

Українські морські піхотинці, спільно з представниками морської авіації Військово-Морських Сил Збройних Сил України беруть участь у багатонаціональних навчаннях «Agile spirit – 2017», які з 3 по 13 вересня проходитимуть в Грузії на полігоні Орфоло.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби 36 окремої бригади морської піхоти ВМСУ.

«Мeта участі в заході – відпрацювання спільних дій украінського підрозділу з підрозділами краін-члeнів та краін-партнeрів Альянсу, підвищeння польового та повітряного вишколу в багатонаціональному сeрeдовищі», – йдеться в повідомленні.

Фото: Facebook 36 окрема бригада морської піхоти

Як зазначається, навчання такого масштабу, із залученням українських підрозділів морської піхоти та морської авіації, на території інших держав відбудеться вперше.

Фото: Facebook 36 окрема бригада морської піхоти

За інформацією прес-служби Міністерства оборони Грузії, метою багатонаціональних навчань «Agile spirit – 2017» є досягнення готовності до участі в спільних операціях у складі сил швидкого реагування НАТО.

Маневри організовані спільно Збройними Силами Грузії і Корпусом морської піхоти США в Європі і Африці. У навчаннях беруть участь військовослужбовці Грузії, США, України, Болгарії, Румунії, Латвії та Азербайджану.

Фото: Facebook 36 окрема бригада морської піхоти