Глава СБУ закликав керівника ФСБ припинити підготовку терактів в РФ

Новини

Глава Служби безпеки України Василь Грицак публічно звернувся до керівника Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортникова і закликав його припинити підготовку терактів в РФ, щоб звинуватити в них українську сторону.

“Ви перейшли кордон, ви були готові підірвати своїх громадян РФ, щоб дестабілізувати ситуацію в РФ і дати підстави для вторгнення в Україну, для початку повномасштабної кампанії … Віддаєте ви собі звіт, до яких геополітичних наслідків могли привести ці дії, за які доведеться відповідати, що чинна влада, в тому числі і Путін не вічні? у ваших силах все це зупинити. Зупиніться!”, – заявив глава СБУ в ефірі телеканалу “Прямий” в неділю, 3 серпня.

Він також нагадав, що російські спецслужби вже організували ряд терактів на території України, в результаті яких “загинули десятки людей, і багато хто був поранений”.

“Ви перейшли всі межі, які тільки можна перейти. І ви, і я знаємо, що до організації терактів на території України – і в Одесі, і в Харкові, і в Херсоні і інших містах причетні співробітники спецслужб РФ”, – зазначив глава СБУ .

Грицак запевнив, що він як керівник СБУ ніколи не віддасть наказ на проведення терактів в Росії, які можуть привести до загибелі цивільного населення.