В Міноборони РФ повідомили про загибель ще двох російських військових в Сирії

Новини

Міністерство оборони Росії заявило, що в Сирії загинули ще двоє російських військовослужбовців-контрактників.

Як говориться в повідомленні Міноборони, автоколону, яку вони супроводжували, обстріляли з мінометів бойовики екстремістського угрупування «Ісламська держава» в сирійській провінції Дейр-ез-Зора, передає Центр журналістських розслідувань.

Один росіянин загинув на місці, інший помер від поранень, несумісних з життям, в госпіталі.

Коли це сталося, не сказано, як і не названі імена загиблих.

Командування представило загиблих на посмертне нагородження, додали в міністерстві.

Провінція Дейр-ез-Зор зараз є місцем боїв сил режиму президента Сирії Башара аль-Асада і його союзників, яких підтримує своїми військами і Росія, за звільнення однойменного міста, центру провінції, від облоги екстремістів. Частина міста Дейр-ез-Зора вже три роки утримують в облозі урядові війська.

Тільки за офіційними даними, за 2017 рік у Сирії загинуло щонайменше 12 російських військових, разом з нинішніми двома, а з початку військової кампанії Москви в цій країні – не менше 34.

За даними агентства Reuters, російська офіційна статистика занижена мінімум в чотири рази, і з початку цього року в Сирії загинули не менше сорока російських військовослужбовців і бійців приватних військових компаній разом: 21 боєць приватних компаній, яких в Москві взагалі не вважають, 17 кадрових військовослужбовців та ще двоє, статус яких не встановлено; ці дані були оприлюднені напередодні і не враховують ще кількох втрат за останні тижні.