Українського політв’язня Клиха знайшли в російській психлікарні

Новини
Станіслав Клих Фото: RFE/RL

Незаконно засуджений в Росії українець Станіслав Клих знаходиться в психіатричній лікарні міста Магнітогороск Челябінської області.

Про це повідомляє в Facebook офіс українського омбудсмена Валерії Лутковської, передає Центр журналістських розслідувань.

“У відповідь на звернення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що станом на 4 вересня 2017 року Станіслав Клих перебував на стаціонарному лікуванні у філії психіатричної лікарні Федерального казенного установи охорони здоров’я” Медико-санітарна частина №74 Федеральної служби виконання покарань “Росії в м Магнітогорськ”, – розповідають там.

Російський омбудсмен також стверджує, що Клих був госпіталізований з власного письмової згоди.

“З огляду на поліпшення загального стану Станіслава Клиха, найближчим часом планується його виписка зі стаціонару. Про направлення для подальшого відбування покарання Вам буде повідомлено додатково”, – наголошується в листі Москалькової.

Як раніше повідомляв адвокат Ілля Новіков, українського заручника Станіслава Клиха утримують в лікарні в російському Магнітогорську, а не в Челябінську, як повідомлялося тижнем раніше. Але юрист не знав, чому і з яким діагнозом політв’язня перевели в лікарню, оскільки офіційно рідним про це нічого не повідомляли.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська 28 серпня звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяні Москалькової з проханням визначити місцезнаходження Станіслава Клиха.