У МЗС України перевіряють інформацію про переведення до Іркутську політв’язня Сенцова

Новини
Олег Сенцов Фото: RFE/RL

У Міністерстві закордонних справ України перевіряють інформацію про переведення українського режисера, політв’язня з Криму Олега Сенцова з Якутська в колонію суворого режиму в місті Іркутськ.

Про це в Twitter написала спікер українського зовнішньополітичного відомства Мар’яна Беца, передає Центр журналістських розслідувань.

«МЗС перевіряє інформацію про переведення Олега Сенцова. В черговий раз вимагаємо звільнення українського політв’язня», – зазначила Беца.

Про те, що Олега Сенцова, якого до цього російська влада утримували в колонії Якутська, ймовірно, перевели в колонію суворого режиму в місті Іркутську, повідомила російська правозахисниця і журналістка Зоя Светова.

У 2014 році Сенцов був затриманий в Криму і переправлений в СІЗО Москви: ФСБ звинуватила його в “підготовці терактів”. У 2015-му суд РФ засудив його до 20 років суворого режиму. Спільником Сенцова російські слідчі зробили проукраїнського активіста Олександра Кольченко – йому дали 10 років колонії суворого режиму. У жовтні 2016 року РФ відмовила Україні у видачі Сенцова, а слідом за ним – і Кольченко.