Окупанти найняли китайських педагогів в провідний кримський вуз

Новини

У так званому Кримському федеральному університеті імені В.І. Вернадського чекають поповнення викладацького складу за рахунок двох фахівців з Китаю.

Про це повідомляє прес-служба ВНЗ з посиланням на директора Гуманітарно-педагогічної академії КФУ Олександра Глузмана, передає Центр журналістських розслідувань.

Китайські педагоги, як очікується, будуть викладати для студентів академії, які навчаються на спеціальності “Китайська мова та література, англійська мова”.

“Зараз даної спеціальності навчається 11 осіб, 10 з яких на бюджетній основі. Заняття проводять носії мови. Перший рік студенти практикували мову з педагогами з Тайваню – вересень Чень і Чі Юй. З 2016 року в академії викладає Сун Чже з міста Шеньян, КНР. У цьому навчальному році очікується прибуття ще двох педагогів з Китаю “, – зазначив директор ГПА КФУ Олександр Глузман.

Актуальність цього напрямку керівництво академії пояснює активізацією міжнародного співробітництва сусідній Росії з Китаєм.

Навесні 2016 року керівництво Гуманітарно-педагогічної академії КФУ підписало договір про співпрацю з Шеньянской педагогічним університетом, додали в прес-службі.

В на початку 2015 року російський уряд Криму розпорядився створити на півострові «федеральний університет», куди увійшли кілька вузів, в тому числі і ліквідований Таврійський національний університет імені Вернадського, Кримський державний медичний університет ім. Георгіївського, і кілька інших наукових організацій. У структуру «Кримського федерального університету» входять близько 13 освітніх і наукових організацій.

На материковій частині України з 2016 року працює Таврійський національний університет (ТНУ) імені Вернадського, який переїхав з анексованого Криму. Ректором університету став Володимир Казарін.