У Херсонській області проходять навчання територіальної оборони

Новини

Близько 600 волонтерів з усіх районів Херсонської області 10 днів братимуть участь у військових зборах.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Як зазначив заступник начальника генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Бессараб, в Херсонській області почався збір приписного складу стрілецького батальйону.

“Ці хлопці добровільно прийшли сюди на 10 діб, щоб навчиться користуватися зброєю, взаємодіяти один з одним і бути готовими захистити Херсонщину та Україну в разі небезпеки”, – сказав він.

За словами Бесараба у зборах буде брати участь близько 600 осіб, 125 з яких сьогодні в урочистій обстановці прийняли присягу на вірність Україні.

“Я сільський учитель фізкультури, але пишаюся тим, що тепер можу послужити своїй Батьківщині. Мої дружина і діти з розумінням підійшли до мого рішення вступити в лави ЗСУ, і я радий, що близькі мене в цьому підтримують. Після прийняття присяги у мене трохи тремтять руки , але я знаю чому – це гордість. Ми всі прийшли сюди з власної волі, і горді тим, що будемо охороняти нашу сім’ю і наші землі”, – сказав житель Білозерського району Костянтин Білий, який прийняв присягу.

В обов’язки бійців територіальної оборони в разі зовнішньої агресії входить охорона стратегічних об’єктів області, спостереження за громадським порядком у підзвітному районі і конструктивну взаємодію з основними силами ЗСУ.

“Рівно рік тому пройшли перші навчання загонів Херсонської територіальної оборони, з цього приводу ми вирішили провести позачерговий збір нашого активу. Весь минулий рік ми кожні вихідні перебували тут і район за районом відточували бойові навички. Ви бачите тут доброволцем, і ми можемо заявити, що ніяких “сепарськіх” настроїв в нашому регіоні немає!”, – прокоментував вчення голова херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

У найближчі 10 днів бійці територіальної оборони пройдуть навчання первинним навичкам ведення ближнього і далекого бою, азам тактичної підготовки, а так же навчаться основам першої допомоги.