У Росії приховують нове місцеперебування Сенцова – адвокат

Новини
Олег Сенцов Фото: svoboda.org

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії не дає інформації, де зараз перебуває незаконно засуджений в Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов, якого етапували з СІЗО Іркутська.

Про це повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе агентству Укрінформ, передає Центр журналістських розслідувань.

«ФСВП інформацію (про місцезнаходження Сенцова – ред.) не дає. І відлік терміну, передбаченого законом про повідомлення про те, куди він етапований, починається наново», – сказав Дінзе.

Відповідно до російського законодавства, під час етапування ув’язнений надовго випадає з поля зору адвокатів і близьких, оскільки адміністрація зобов’язана відправити повідомлення про прибуття до виправної установи в 10-денний термін після прибуття на зону. При цьому повідомлення надсилається поштою, яка може доставляти його дуже довго.

Раніше Дінзе повідомив виданню Крим.Реаліі, що Сенцова етапували з іркутського СІЗО.

«Стало відомо, що Олега вивезли. Куди і навіщо? Мені ніякої інформації не надали», – зазначив адвокат.

За його словами, припускати, куди етапували Сенцова і де він буде відбувати свій термін, ще рано.

«Мені відомі випадки, коли людей етапували три місяці», – сказав Дінзе.

9 вересня Рада правозахисників Іркутської області з посиланням на членів Громадської спостережної комісії повідомила, що політв’язня Олега Сенцова близько тижня тому етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону за сфальсифікованим звинуваченням у створенні в анексованому Крим терористичного співтовариства засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченко до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Сенцов відбував покарання в колонії суворого режиму в Республіці Саха (РФ).