Порошенко призначив главою Служби зовнішньої розвідки представника України при НАТО

Новини
Голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божко Фото: nato.mfa.gov.ua

Український президент Петро Порошенко призначив головою Служби зовнішньої розвідки (СЗР) виконуючого обов’язки глави Місії України при НАТО Єгора Божка.

Відповідний указ №273/2017 глава держави підписав у середу, 13 вересня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на президентську прес-службу.

Ще одним указом №272/2017 президент звільнив Ігоря Разінкова від виконання обов’язків керівника СЗР.

Порошенко вже представив колективу СЗР нового керівника, який до призначення, з червня 2015 року виконував обов’язки голови Місії України при НАТО.

«Я знаю Єгора Божка давно – як патріота, рішучу, професійну людину, яка має величезний досвід закордонної роботи», – сказав президент.

За його словами, робота Єгора Божка в Місії України при НАТО дала можливість скоординувати зусилля міжнародних партнерів України на її підтримку і значно посилити обороноздатність держави. Ця діяльність має особливе значення для захисту національних інтересів України, наголосив Порошенко.

Президент України Петро Порошенко і голова СЗР Єгор Божко Фото: president.gov.ua

Він також окреслив стратегічні напрямки розвитку Служби і її взаємодії з ключовими партнерами.

Президент висловив упевненість, що новому керівнику вдасться значно посилити ефективність роботи СЗР і її взаємодію з іншими відомствами оборонного блоку країни.

Нагадаємо, 29 квітня 2016 року президент України звільнив з посади голови Служби зовнішньої розвідки Віктора Гвоздя, призначеного на цю посаду 27 лютого 2014 року, який володіє розкішним особняком під Києвом.

У червні 2016 Петро Порошенко призначив тимчасово виконуючим обов’язки голови Служби зовнішньої розвідки Ігоря Разинкова.