На Херсонщині прикордонники з поліцейськими виявили та вилучили арсенал зброї

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

У Херсонській області співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби спільно з Нацполіцією і міграційною службою виявили та вилучили в селі Чорнобаївка арсенал зброї у групи іноземців, які можуть бути причетні до скоєння злочинів на території України.

Зброя було виявлено в одному з будинків села в ході обшуку, повідомив кореспонденту Центру журналістських розслідувань начальник прес-служби Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

«Під час проведення слідчо-оперативних робіт правоохоронці виявили 8 осіб у віці від 25 до 48 років, серед яких виявилися вихідці з Північно-Кавказьких регіонів РФ (Дагестан, Чечня), які діяли під прикриттям однієї з патріотичних організацій України. Як виявилося, більшість іноземців знаходилося на території України незаконно», – сказав Шевцов.

Фото: dpsu.gov.ua

За його словами, виявлені і вилучені саморобний вибуховий пристрій, автомат Калашникова АК-74У, снайперську гвинтівку, гвинтівку іноземного виробництва «ТІККА», три пістолети марки «Глок», пістолет Макарова і понад 500 патронів до зброї, 6 гранат, глушники, тепловізори, прилади нічного бачення, військову форму і 36 тис. дол. США.

Фото: dpsu.gov.ua

Шевцов зазначив, що зараз перевіряється можливість здійснення затриманими особами злочинів на території України.

Фото: dpsu.gov.ua